Casa Verde

Acest website a fost facut in speranta ca va trezi interesul  intr-un mod de viata mai prietenos, mai sanatos , mai apropiat si cu mai mult respect fata de mediul inconjurator si fata de natura in general; printr-o arhitectura mai prietenoasa, mai blanda si totodata ecologica. 

Experimentul ecologic este amplasat pe malul stang al Nerei la iesirea din chei, vis–a-vis de satul Sasca Romana. Menirea acestui experiment este sa va inspire si sa va  implice in acest gen de arhitectura.

Jurnalul proiectului

  1. A inceput  cu o macheta 1/10 si caramizi test.
  2. Aceasta este o constructie pilot, este ca un model 1/1, pentru ca sa imi dovedesc mie si  tuturor ca este un mod viabil de a construi, este rotunda cu un diametru de 4m.
  3. Tarusii de 60 cm marcheaza conturul fundatiei. Stratul vegetal decapat va fi folosit pentru acoperisul verde.
  4. Solul excavat din fundatie, impreuna cu nisip si paie, a fost folosit in amestecul pentru pereti (cob).
  5. In mainile mele am o bucata din tubul de drenaj, care a fost asezat la baza fundatiei de piatra pentru evacuarea apei.
  6. O centura armata de 20 cm a fost turnata pe conturul fundatiei pentru siguranta si stabilitate. Este singurul compromis pe care l-am facut, cu materiale neecologice.
  7. Radu zideste elevatia.
  8. Elevatia are 60 cm inaltime si 60 cm latime. De aici incepe “sculptura” de cob.
  9. Dupa primii 60 cm, intrii in rutina si de aici incepe partea creativa iar costructia se inalta vazind cu ochii.
  10. Sticlele goale sint refolosite, ele ofera o buna  izolatie termica si se mai economiseste si cobul.
  11. Sticlele au fost recuperate dintr-un morman de gunoi.
  12. Constructia se integreaza perfect in mediul inconjurator; observati asemanarea acesteia cu capita de fan.
  13. Fereastra mare orientata spre sud este si ea refolosita (am primit-o de la prietenii mei care si-au instalat termopane). Cele doua ferestre mai mici sint fixe si orientate spre est respectiv vest (la echinoctiu) si sunt de fapt parbrize de masina.
  14. Usa si fereastra aflata deasupra ei sunt orientate spre est la solstitiu de vara
  15. Observati grinda care se prelungeste si in afara constructiei? Intentionez sa pun un leagan acolo; va fi locul ideal pentru a visa la proiecte viitoare.
  16. Pentru economie de spatiu am construit o platforma pentru dormit la 2,20m inaltime.
  17. Incepe constructia acoperisului.
  18. Un copac cu trunchiul curbat a fost crapat in doua pentru realizarea copertinei la intrare.
  19. Nise si crengi cu forme deosebite au fost folosite ca elemente de decor.
  20. Pe la sfirsitul verii am reusit sa terminam structura acoperisului.
  21. Si “PALARIA” incepe sa prinda contur.
  22. Asteriala este intotdeauna frumoasa, nu-i asa?
  23. Membrana hidroizolanta
  24. Sintem gata de ploaie!
  25. Si pentru acoperisul verde.
  26. Uneltele folosite au fost improvizate local din materiale ramase, nimic nu se arunca!
  27. Santul de garda.
  28. Piatra a fost asezata cu mana in asa fel incit fata cea mai neteda sa fie cea vizibila
  29. Sint sigura ca vegetatia alpina de pe acoperis va rezista foarte bine secetei.
  30. Pentru toate ferestrele fixe am folosit parbrize de masini vechi
  31. Posibile finisaje
  32. Observati materialul folosit pentru obloane (margini de cherestea).
  33. La revedere pana la primavara. Casuta draga, nu am nici o indoiala ca te vei descurca foarte bine peste iarna!

Radu sapă fundaţia  Tub drenaj  Centura de beton  Elevaţia

platforma de dormit si grinda de coama  Copertină  Nişa interioară  Căpriorii

Cort  Geam baie  Bobby&studenţii  Zid baie